REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramboráčky se špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramboráčky z mouky, vajec, špenátu, česneku a brambor, usmažené dozlatova, servírované s tvarohovým dipem.


Ingredience:
800 gbrambor
250 glistového špenátu
4 lžícehladké mouky
3 ksstroužků česneku
2 ksvajec
mletý pepř
rostlinný olej
sůl
Na dip:
500 gtučného měkkého tvarohu
2 ksjarních cibulek
1 kssvazku ředkviček
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Do mísy na hrubo nastrouháme oloupané brambory, přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, rozklepnutá vejce, omytý okapaný na kousky nasekaný špenát, hladkou mouku, vše dobře promícháme a dochutíme solí i pepřem
2. Potom z připravené hmoty v pánvi na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách dozlatova malé bramboráčky, které pak položíme na papírovou utěrku a necháme z nich odsát přebytečný tuk
3. Na dip měkký tvaroh vyklopíme do misky, přidáme očištěné ředkvičky i jarní cibulky nasekané na jemno, vše promícháme a dochutíme solí i mletým pepřem
4. Teplé bramboráčky podáváme s připraveným tvarohovým dipem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy