REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové harmoniky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Větší brambory částečně naříznuté, zářezy vyplněné cibulí, slaninou a klobáskou, v troubě zapečené posypané grilovacím kořením, ke konci i nastrouhaným sýrem. Podáváme samotné, teplé, se zeleninovou oblohou. Lze je však použít i jako zajímavou přílohu například ke grilovanému masu.


Ingredience:
8 ksvelkých brambor
2 kscibule
1 ksnožička klobásy
100 ganglické slaniny
50 gstrouhaného sýra
grilovací koření
olej
sůl

Postup:

1. Brambory očistíme kartáčkem a po 5 mm nařežeme do poloviny
2. Do zářezů střídavě vkládáme tenká kolečka klobásy, cibule, a slaniny 3. Brambory narovnáme do pekáče na pečící papír, potřeme olejem, posypeme grilovacím kořením, pekáč zakryjeme alobalem a dáme péct na 35-40 minut do vyhřáté trouby na 190-200 °C
4. Když jsou brambory měkké, odstraníme alobal, posypeme strouhaným sýrem a necháme 2 minuty v troubě, než se sýr roztaví
5. Upečené brambory podáváme teplé se zeleninovou oblohou, lze je použít i jako zajímavou přílohu například ke grilovanému masu.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy