REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapečené

Babiččin nákyp

Uvařené nakrájené brambory, kapusta, uzené maso, zalité ochucenou smetanovou omáčkou a zapečené se sýrem.

Bramborák se salámem zapečený

Bramboráková směs proložená kolečky měkkého salámu, zapečená v troubě v pekáčku.

Bramborová galetka se slaninou

Dopředu uvařené brambory, nakrájené na plátky a orestované na pánvi spolu s cibulí a dalšími ingrediencemi, bramborová směs vložená do formy vyložené plátky slaniny a zapečená v troubě, servírovaná spolu s minisalátkem a dresinkem ze zakysané smetany. Recept z pořadu TV Prima “Teď vaří šéf!” šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.

Bramborová omeleta na pivě s klobáskou

Brambory, jednu z nejoblíbenějších a nejpoužívanějších tuzemských surovin, opěvovala i Magdalena Dobromila Rettigová. A my je opěvujeme také! Aby ne, když z nich lze během chvíle vykouzlit jednoduché a opravdu chutné pokrmy. Tentokrát jsme se pustili do bramborové omelety na pivě s klobáskou, se kterou brambory chutnají také skvěle.

Bramborové harmoniky

Větší brambory částečně naříznuté, zářezy vyplněné cibulí, slaninou a klobáskou, v troubě zapečené posypané grilovacím kořením, ke konci i nastrouhaným sýrem. Podáváme samotné, teplé, se zeleninovou oblohou. Lze je však použít i jako zajímavou přílohu například ke grilovanému masu.

Bramborové obloučky

Bramborové těsto upečené ve tvaru obloučků.

Bramborové topinky II.

Větší neoloupané, ale dobře kartáčkem očištěné brambory, nakrájené na plátky, ty upečené v troubě na sádle dozlatova, servírované jen tak, potřené česnekem, nebo ochucené taveným sýrem či tvarohem.

Bramborový nákyp

Uvařené, pak rozmačkané brambory s bylinkami, zapečené v troubě.

Bramborový nákyp s lilkem

Plátky uvařených brambor prokládané lilkem a ochucenou masovou směsí, přelité vaječno-sýrovou směsí, v troubě zapečené.

Brambory dušené na smetaně

Nové brambory nakrájené na plátky, zapečené v troubě přelité smetanou, ozdobené nastrouhaným sýrem a posekanou pažitkou.

Brambory na jehle se slaninou

V podstatě jde o bramborové špízy seskládané z nových, neoloupaných, okořeněných plátků brambor, plátků anglické slaniny a koleček cibule, špízy jsou omaštěné máslem a upečené v troubě doměkka zabalené do alobalu.

Brambory s houbami

Houbová jídla

Brambory s masem, houbami a rajčaty

Uvařené, na plátky nakrájené brambory, zapečené spolu s vepřovým masem ve vlastní šťávě, rajčaty a dušenými houbami, servírované posypané strouhaným sýrem.

Brambory se zelím

Brambory zapečené s kysaným zelím a uzeninou.

Brambory zapečené s houbami

Jídla z hub. Brambory zapečené s uzeninou a houbami.

Brambory zapečené s růžičkovou kapustou

Růžičková kapusta i plátky brambor přelité ochucenou smetanou, posypané strouhaným sýrem a mandlemi, zapečené dozlatova.

Čarodějnické brambory Ládi Hrušky

Kolečky klobásy a cibule plněné brambory, pečené pod alobalem, nakonec zapečené hojně posypané sýrem, servírované přelité zakysanou smetanou ochucenou bylinkami.

Faraonovy brambory

Plátky brambor vrstvené do hrnce střídavě s mletým masem, zalité protlakem a pečené v troubě.

Francouzské brambory III.

Další z mnoha variací na zapečené brambory s vejci, uzeným kuřecím masem a dalšími ingrediencemi.

Gratinované batáty

Sladké brambory, gratinované.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy