pečené, zapečené
Babiččin nákyp
Uvařené nakrájené brambory, kapusta, uzené maso, zalité ochucenou smetanovou omáčkou a zapečené se sýrem.
Bramborák se salámem zapečený
Bramboráková směs proložená kolečky měkkého salámu, zapečená v troubě v pekáčku.
Bramboro-tvarohové placky
Jednoduchý recept na chutné, nadýchané placky ochucené provensálskými bylinkami. Z uvedené dávky uděláme 10-12 placek podle velikosti, chutné jsou jak teplé tak i studené.
Bramborová galetka se slaninou
Dopředu uvařené brambory, nakrájené na plátky a orestované na pánvi spolu s cibulí a dalšími ingrediencemi, bramborová směs vložená do formy vyložené plátky slaniny a zapečená v troubě, servírovaná spolu s minisalátkem a dresinkem ze zakysané smetany. Recept z pořadu TV Prima “Teď vaří šéf!” šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.
Bramborová omeleta na pivě s klobáskou
Brambory, jednu z nejoblíbenějších a nejpoužívanějších tuzemských surovin, opěvovala i Magdalena Dobromila Rettigová. A my je opěvujeme také! Aby ne, když z nich lze během chvíle vykouzlit jednoduché a opravdu chutné pokrmy. Tentokrát jsme se pustili do bramborové omelety na pivě s klobáskou, se kterou brambory chutnají také skvěle.
Bramborové harmoniky
Větší brambory částečně naříznuté, zářezy vyplněné cibulí, slaninou a klobáskou, v troubě zapečené posypané grilovacím kořením, ke konci i nastrouhaným sýrem. Podáváme samotné, teplé, se zeleninovou oblohou. Lze je však použít i jako zajímavou přílohu například ke grilovanému masu.
Bramborové měsíčky
Tip na zdravou a lehkou bezmasou večeři nebo na úžasný oběd spolu s pěkným kusem třeba na grilu opečeného masa.
Bramborové obloučky
Bramborové těsto upečené ve tvaru obloučků.
Bramborové topinky II.
Větší neoloupané, ale dobře kartáčkem očištěné brambory, nakrájené na plátky, ty upečené v troubě na sádle dozlatova, servírované jen tak, potřené česnekem, nebo ochucené taveným sýrem či tvarohem.
Bramborový nákyp
Uvařené, pak rozmačkané brambory s bylinkami, zapečené v troubě.
Bramborový nákyp s lilkem
Plátky uvařených brambor prokládané lilkem a ochucenou masovou směsí, přelité vaječno-sýrovou směsí, v troubě zapečené.
Brambory dušené na smetaně
Nové brambory nakrájené na plátky, zapečené v troubě přelité smetanou, ozdobené nastrouhaným sýrem a posekanou pažitkou.
Brambory na jehle se slaninou
V podstatě jde o bramborové špízy seskládané z nových, neoloupaných, okořeněných plátků brambor, plátků anglické slaniny a koleček cibule, špízy jsou omaštěné máslem a upečené v troubě doměkka zabalené do alobalu.
Brambory s houbami
Houbová jídla
Brambory s masem, houbami a rajčaty
Uvařené, na plátky nakrájené brambory, zapečené spolu s vepřovým masem ve vlastní šťávě, rajčaty a dušenými houbami, servírované posypané strouhaným sýrem.
Brambory se zelím
Brambory zapečené s kysaným zelím a uzeninou.
Brambory zapečené s houbami
Jídla z hub. Brambory zapečené s uzeninou a houbami.
Brambory zapečené s růžičkovou kapustou
Růžičková kapusta i plátky brambor přelité ochucenou smetanou, posypané strouhaným sýrem a mandlemi, zapečené dozlatova.
Brambory zapečené s tuňákem, cibulkou, rajčátky a sýrem
Další varianta zdravého pokrmu podle receptu od Rio Mare. Jde o českou klasiku v moderním kabátku, odlehčenou variantu pro štíhlou linii.
Čarodějnické brambory Ládi Hrušky
Kolečky klobásy a cibule plněné brambory, pečené pod alobalem, nakonec zapečené hojně posypané sýrem, servírované přelité zakysanou smetanou ochucenou bylinkami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- Následující
reklama