REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory dušené na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nové brambory nakrájené na plátky, zapečené v troubě přelité smetanou, ozdobené nastrouhaným sýrem a posekanou pažitkou.


Ingredience:
750 gbrambor
60 gstrouhaného sýra
20 gmásla
1/4 lsmetany
pažitka
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky
2. Zapékací misku vymažeme máslem a naplníme plátky brambor, jednotlivé vrstvy nezapomeneme osolit a okořenit pepřem
3. Povrch zalijeme smetanou a misku přikryjeme poklicí, dusíme v troubě vyhřáté asi na 190-200 °C, podle potřeby podléváme vlažnou smetanou
4. Když jsou brambory měkké, posypeme povrch strouhaným sýrem, pokropíme máslem a dozlatova zapečeme
5. Porce na talířích ozdobíme pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy