REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový nákyp s lilkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky uvařených brambor prokládané lilkem a ochucenou masovou směsí, přelité vaječno-sýrovou směsí, v troubě zapečené.


Ingredience:
800 gbrambor
400 gmletého masa
400 grajského protlaku
200 gcibule
200 gnastrouhaného eidamu
1 kglilků
3 ksvajec
2 ksstroužků česneku
1/8 lmléka
5 lžicolivového oleje
1 lžičkarozmarýnu
1 lžičkatymiánu
1 lžičkašalvěje
muškátový oříšek
tuk na vymazání
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omyté lilky nakrájíme na plátky, osolíme a dáme stranou 2. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, pak je slijeme, oloupeme a nakrájíme na plátky
3. Oloupanou cibuli i stroužky česneku nakrájíme na drobno a spolu s rozmarýnem, tymiánem i šalvějí osmahneme na 1 lžíci rozehřátého oleje
4. Přidáme mleté maso, vše podusíme, pak vmícháme rajský protlak, osolíme, opepříme a dusíme cca 20 minut pod pokličkou
5. Z lilků slijeme vodu, kterou pustily a z obou stran je asi 5 minut opečeme ve zbylém rozehřátém oleji
6. Zapékací mísu vymažeme tukem a ve vrstvách do ní naskládáme lilky, brambory a mleté maso, zakončíme vrstvou lilků
7. Dobře ušleháme vajíčka, vmícháme na jemno nastrouhaný sýr, sůl, mletý pepř a muškátový oříšek, povrch přelijeme připravenou směsí, dáme do předehřáté trouby na 200 °C a asi 30minut zapékáme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy