REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový nákyp

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené, pak rozmačkané brambory s bylinkami, zapečené v troubě.


Ingredience:
100 gbrambor
50 gstrouhaného sýra parmazán
1 dlmléka
bylinky
(tymián, bazalka, petrželka, pažitka apod.)
olivový olej
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme a uvaříme
2. Po uvaření je namačkáme vidličkou a smícháme s mlékem a parmazánem,
3. Umyté bylinky nasekáme na kousky a promícháme s ostatní bramborovou směsí, osolíme
4. Směs vložíme do ohnivzdorné mísy a zapékáme v troubě při teplotě 180 °C 20 minut
5. Při podávání polijeme olivovým olejem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy