REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory na jehle se slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V podstatě jde o bramborové špízy seskládané z nových, neoloupaných, okořeněných plátků brambor, plátků anglické slaniny a koleček cibule, špízy jsou omaštěné máslem a upečené v troubě doměkka zabalené do alobalu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kgstředně velkých ranných brambor
400-500 gcibule
250 ganglické slaniny
mletá sladká paprika
máslo
kmín
pepř
sůl
jehly na grilování nebo špejle

Postup:

1. Brambory neloupeme, jen je důkladně očistíme kartáčem pod tekoucí studenou vodou, pak je nakrájíme na plátky silné cca 0,5 cm, rozložíme je, osolíme a okořeníme pepřem
2. Slaninu nakrájíme na plátky velikosti brambory, posypeme ji mletou paprikou
3. Oloupanou cibuli rozebereme po vrstvách a lehce posypeme kmínem
4. Přísady střídavě napichujeme na jehlu, každou jehlu začínáme a končíme bramborou
5. Brambory potřeme rozpuštěným máslem a pevně zabalíme do alobalu
6. Pečeme v troubě rozehřáté na nejvyšší stupeň 15 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy