REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory se zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brambory zapečené s kysaným zelím a uzeninou.


Ingredience:
750 gbrambor
400 gtočeného salámu
1 kssáčku kysaného zelí
1 ksšlehačky
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout
2. Vychladlé oloupeme, nakrájíme na plátky, salám nakrájíme na kostičky, zelí zcedíme, kdo nemá rád moc kyselé, může ho propláchnout vodou
3. Brambory naskládáme do vymazaného pekáče, posolíme je, navrch rozložíme rovnoměrně zelí, mírně posypeme kmínem a nasypeme na kostičky nakrájený salám (můžete dát i pečené maso, klobásku apod.)
4. Vše zalijeme šlehačkou a dáme péct asi na 30 minut do trouby na 180 °C a je hotovo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy