REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory zapečené s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jídla z hub. Brambory zapečené s uzeninou a houbami.


Ingredience:
800 gve slupce vařených
brambor
300 gčerstvých hub
200 gšunky
80 gmásla
60 gstrouhaného sýra
60 gstrouhané housky
50 gcibule
1/2 lmléka
4 ksvajec
kmín
sůl, voda

Postup:

1. Uvařené vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka
2. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme v kastrole na másle s drobně rozsekanou cibulkou, kmínem a solí
3. Hrnec nebo pekáček vymažeme tukem a pak do něho pokládáme vrstvu brambor, trochu je osolíme, na brambory dáme vrstvu podušených hub, posypeme nahrubo rozsekaným masem, pokropíme tukem a tak střídavě pokračujeme, až vše upotřebíme
4. Poslední vrstva musí být brambory
5. Naplněný hrnec nebo pekáček vložíme do horké trouby a po krátkém zapečení zalijeme pokrm osoleným mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce, povrch posypeme strouhaným sýrem a strouhanou houskou, pokapeme máslem a dopečeme.

Doporučení:

Příloha: Hlávkový nebo okurkový salát.

Poznámka:

Místo šunky můžeme použít šunkový salám, klobásu popř. vařené uzené maso.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy