REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory zapečené s růžičkovou kapustou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Růžičková kapusta i plátky brambor přelité ochucenou smetanou, posypané strouhaným sýrem a mandlemi, zapečené dozlatova.


Ingredience:
500 gbrambor
250 grůžičkové kapusty
250 mlsmetany ke šlehání
5 lžicstrouhanky
4 lžícestrouhaného parmazánu
1 lžičkacitronové šťávy
2 lžíceloupaných mandlí
1 lžíceolivového oleje
máslo na vymazání zapékací mísy
strouhanka na vysypání mísy
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory dáme do vroucí osolené vody a po 4 minutách přidáme očistěné růžičky kapusty, vaříme dalších 5 minut, pak vše scedíme, necháme vychladnout a brambory nakrájíme na plátky
2. V pánvi na rozehřátém oleji opražíme strouhanku, zalijeme smetanou, krátce povaříme, dochutíme solí, mletým pepřem a citronovou šťávou
3. Do zapékací mísy máslem vymazané a strouhankou vysypané naskládáme růžičky kapusty i plátky brambor, zalijeme ochucenou smetanou, posypeme strouhaným sýrem a loupanými mandlemi
4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 190 °C dozlatova (asi 35 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy