REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborová galetka se slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dopředu uvařené brambory, nakrájené na plátky a orestované na pánvi spolu s cibulí a dalšími ingrediencemi, bramborová směs vložená do formy vyložené plátky slaniny a zapečená v troubě, servírovaná spolu s minisalátkem a dresinkem ze zakysané smetany. Recept z pořadu TV Prima „Teď vaří šéf!“ šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.


Ingredience:
cca 600 gvařených brambor
150 ganglické slaniny
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
zelený nasekaný rozmarýn
pepř
sůl
formička na galetky, nebo podobná
Na dresink:
1 kelímekzakysané smetany
1 kscitrónu
1 lžícedijonské hořčice
pepř
sůl
Na minisalátek:
1 kssalátové okurky
1-2 ksrajče
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Uvařené oloupané brambory nakrájíme na plátky
2. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky, odřezky slaniny orestujeme v pánvi na olivovém oleji, přidáme nasekanou cibuli a dva stroužky česneku, přidáme brambory a nasekaný rozmarýn, dochutíme solí a pepřem, krátce orestujeme
3. Formičku vymažeme máslem a vyložíme ji plátky slaniny tak, aby přesahovaly přes okraj formy, dovnitř dáme bramborovou směs a zavřeme je přesahující slaninou
4. Dáme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme 10–
12 minut
5. Mezitím, co se brambory pečenou, připravíme jednoduchý dresink ze zakysané smetany, kapky citronu, lžíce dijonské hořčice, ochutíme solí a pepřem, promícháme
6. Stihneme také připravit salátek; salátovou okurku nakrájíme na kostičky, stejně tak rajče, promícháme spolu a ochutíme olivovým olejem, solí a pepřem
7. Hotovou galetku servírujeme s dresinkem a minisalátkem.

Poznámka:

Recept z pořadu TV Prima „Teď vaří šéf!“ Zdeňka Pohlreicha, článek o pořadu a další recepty tohoto projektu najdete zde: Nový pořad na obrazovce Tv Prima Teď vaří šéf!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy