REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čarodějnické brambory Ládi Hrušky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kolečky klobásy a cibule plněné brambory, pečené pod alobalem, nakonec zapečené hojně posypané sýrem, servírované přelité zakysanou smetanou ochucenou bylinkami.


Ingredience:
8 ksvětších brambor
2 kscibule
2 ksklobásy
1 kelímekzakysané smetany
150-200 gnastoruhaného tvrdého sýra
nadrobno nasekané bylinky
grilovací koření
olej
sůl
zapékací miska a alobal

Postup:

1. Brambory opláchneme a důkladně vydrbeme pod studenou vodou
2. V bramborách uděláme zářezy zhruba 3 milimetry od sebe, krájíme opatrně, nesmíme bramboru rozkrojit
3. Klobásy nakrájíme na kolečka, cibuli oloupeme a také nakrájíme na plátky
4. Připravenou cibuli s klobáskami naskládáme do zářezů brambor, brambory pak naskládáme do zapékací misky vytřené olejem
5. Brambory potřeme olejem a posypat grilovacím kořením, osolíme a přikryjeme alobalem
6. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 45 minut, poté sundáme alobal a necháme péct ještě 15 minut
7. Brambory nakonec posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby zapéci na dalších 10 minut 8. Brambory servírujeme horké, přelité zakysanou smetanou ochucenou nasekanými bylinkami.

Doporučení:

Komu nevoní brambory plněné, může je upéci jen tak, nakrájené a posypané solí a grilovacím kořením, budou chutné a velmi dekorativní i bez náplně!

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy