Plátky brambor vrstvené do hrnce střídavě s mletým masem, zalité protlakem a pečené v troubě.
Ingredience:
700 g | syrových brambor |
300 g | mletého masa |
(vepřového a hovězího) | |
250 g | cibule |
5 lžic | rajského protlaku |
2 lžíce | oleje |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
2. Do pekáče vložíme vrstvu brambor, na to vrstvu mletého masa a vrstvu cibule na kolečka, každou vrstvu osolíme 3. Takto postupujeme do zaplnění pekáče, horní vrstva má být z brambor
4. Rajčatový protlak smícháme se 2 dl vody a zalijeme jím brambory 5. Pečeme přikryté asi 45 minut, poté sundáme pokličku a dopečeme do změknutí a až se zálivka odpaří.
– Podáváme se zeleninovým salátem.