REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Faraonovy brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky brambor vrstvené do hrnce střídavě s mletým masem, zalité protlakem a pečené v troubě.


Ingredience:
700 gsyrových brambor
300 gmletého masa
(vepřového a hovězího)
250 gcibule
5 lžicrajského protlaku
2 lžíceoleje
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
2. Do pekáče vložíme vrstvu brambor, na to vrstvu mletého masa a vrstvu cibule na kolečka, každou vrstvu osolíme 3. Takto postupujeme do zaplnění pekáče, horní vrstva má být z brambor
4. Rajčatový protlak smícháme se 2 dl vody a zalijeme jím brambory 5. Pečeme přikryté asi 45 minut, poté sundáme pokličku a dopečeme do změknutí a až se zálivka odpaří.

Doporučení:

– Podáváme se zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy