REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francouzské brambory III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z mnoha variací na zapečené brambory s vejci, uzeným kuřecím masem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
750 gnových brambor
400 guzeného kuřecího masa
400 gplátkového sýra
20 gmásla
2 lžícemléka
2 ksvejce
strouhanka
pepř
sůl
voda na uvaření brambor

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout, pak je oloupeme, pokrájíme na tenčí plátky
2. Připravené brambory střídavě s vrstvou sýra a drobně pokrájeného drůbežího masa klademe do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku nebo zapékací misky (začínáme i končíme vrstvou brambor), jednotlivé vrstvy nezapomeneme osolit a okořenit pepřem
3. Dáme do trouby, vyhřáté na 200 °C, na 10 minut prohřát, pak pokrm zalijeme vejci rozšlehanými v mléce
4. V troubě dále zapékáme dorůžova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy