REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborák II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutné bramborové placky usmažené na rozpáleném sádle dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
750 gbrambor
120 gtvrdého salámu
4-5 ksstroužků česneku
1 ksvejce
0,25 lhorkého mléka
4–5 lžichladké mouky
1 lžičkamajoránky
1/2 lžičkydrceného kmínu
1/4 lžičkyčerného pepře
sůl
sádlo na smažení

Postup:

1. Oškrábané brambory omyjeme, necháme důkladně okapat, pak je nastrouháme na jemném struhadle, vodu vzniklou při strouhání slijeme a brambory vymačkáme
2. Nastrouhané brambory zalijeme horkým mlékem, přidáme mouku, prolisované stroužky česneku, majoránku, kmín, pepř a sůl
3. Nakonec do těsta přidáme na jemné nudličky nakrájený salám
4. Na pánvi rozehřejeme sádlo a bramborákové těsto vidličkou rozetřeme v tenké vrstvě po pánvi
5. Jednotlivé bramboráky smažíme, z obou stran, dozlatova
6. Ještě horké ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy