REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborák III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové placky usmažené dozlatova.


Ingredience:
500 gbrambor
250 gpolohrubé mouky
30 mloleje na smažení
3 ksstroužků česneku
2 ksvajec
špetka majoránky
špetka soli

Postup:

1. Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme, nastrouháme na jemno, vodu vzniklou při strouhání částečně slijeme
2. Přidáme oloupané, prolisované stroužky česneku, rozklepnutá vejce, polohrubou mouku, majoránku, osolíme a vše pořádně promícháme
3. Do rozehřátého oleje klademe lžící bramborové těsto, rozetřeme na placku a po obou stranách usmažíme dozlatova
4. Hotové bramboráky klademe na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy