REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborák s kysaným zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažené bramborové placky s kořením a kysaným zelím.


Ingredience:
800 gbrambor
250 gkysaného zelí
150 gtuku
60 ghladké mouky
40 gstrouhanky
4 ksstroužky česneku
2 ksvajec
5 lžicmletého kmínu
1 lžícemléka
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Syrové brambory oloupeme, omyjeme, na jemno nastrouháme
2. Vodu částečně slijeme
3. Přidáme sůl, mletý černý pepř, mletý kmín, rozetřený česnek, strouhanku, rozklepnutá vejce, na drobno nasekané dobře vymačkané kysané zelí, hladkou mouku, mléko podle potřeby (množství podle toho, aby těsto nebylo tuhé) a vše smícháme na středně husté těsto
4. Do rozehřátého tuku klademe lžičkou hromádky, které vidličkou rozetřeme na placku a po obou stranách zvolna smažíme dozlatova
5. Hotové bramboráky dáváme na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku.

Doporučení:

Podáváme k pivu horké, dokud jsou křupavé. Můžeme také podávat k masu.

Poznámka:

Aby těsto nebylo řídké dáme méně mléka, pokud je řídké přidáme hladkou mouku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy