REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramboráky z brambor a zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z brambor a dalších ingrediencí promíchané s nakrájeným kysaným zelím a čerstvě nastrouhaným červeným zelím, opečené na sádle ve tvaru bramboráků.


Ingredience:
1 kgbrambor
300 gčerstvého červeného zelí
300 gkysaného zelí
150 ghladké mouky
5 ksstroužků česneku
1 kscibule
1 ksvejce
sádlo na smažení
majoránka
kmín
sůl

Postup:

1. Brambory nastrouháme na hrubém struhadle, vymačkáme a slijeme vodu
2. Do připravených brambor vmícháme posekané kysané zelí a na proužky pokrájené červené zelí, na jemno pokrájenou cibuli, mléko, vejce, sůl, pepř, majoránku a česnek
3. Těsto zahustíme moukou, na rozpáleném sádle opečeme bramboráky z obou stran dozlatova.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy