Těsto z brambor a dalších ingrediencí promíchané s nakrájeným kysaným zelím a čerstvě nastrouhaným červeným zelím, opečené na sádle ve tvaru bramboráků.
Ingredience:
1 kg | brambor |
300 g | čerstvého červeného zelí |
300 g | kysaného zelí |
150 g | hladké mouky |
5 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | vejce |
sádlo na smažení | |
majoránka | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Brambory nastrouháme na hrubém struhadle, vymačkáme a slijeme vodu
2. Do připravených brambor vmícháme posekané kysané zelí a na proužky pokrájené červené zelí, na jemno pokrájenou cibuli, mléko, vejce, sůl, pepř, majoránku a česnek
3. Těsto zahustíme moukou, na rozpáleném sádle opečeme bramboráky z obou stran dozlatova.
Autor receptu: Dalibor Marounek