Klobásky z vařených brambor, uzeného masa a dalších ingrediencí, opečené na oleji.
Ingredience:
750 g | vařených brambor |
300 g | uzeného masa nebo uzeniny |
150 g | hrubé mouky |
100 g | strouhaného sýru |
100 g | másla nebo sádla |
1 lžíce | škrobové moučky |
3 ks | stroužků česneku |
2 ks | vajec |
mletý kmín | |
strouhaný muškátový květ | |
hladká mouka na obalení | |
olej na smažení | |
sůl |
Postup:
1. Do mísy nastrouháme nebo prolisujeme uvařené oloupané brambory
2. Přidáme máslo nebo sádlo, hrubou mouku, škrobovou moučku, vejce, mleté uzené maso nebo uzeninu, na jemno nastrouhaný sýr, oloupané prolisované stroužky česneku, okořeníme mletým kmínem, strouhaným muškátovým květem, osolíme a propracujeme
3. Z těsta utvoříme tenké dlouhé válečky, které stočíme na způsob vinné klobásy (můžeme je propíchnout špejlemi)
4. Obalíme v hladké mouce a v rozehřátém oleji je po obou stranách opečeme dočervena
5. Klobásy jsou dobré teplé i studené.
Teplé klobásy můžeme podávat s dušeným zelím a studené se zeleninovým salátem.