REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové klobásy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klobásky z vařených brambor, uzeného masa a dalších ingrediencí, opečené na oleji.


Ingredience:
750 gvařených brambor
300 guzeného masa nebo uzeniny
150 ghrubé mouky
100 gstrouhaného sýru
100 gmásla nebo sádla
1 lžíceškrobové moučky
3 ksstroužků česneku
2 ksvajec
mletý kmín
strouhaný muškátový květ
hladká mouka na obalení
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Do mísy nastrouháme nebo prolisujeme uvařené oloupané brambory
2. Přidáme máslo nebo sádlo, hrubou mouku, škrobovou moučku, vejce, mleté uzené maso nebo uzeninu, na jemno nastrouhaný sýr, oloupané prolisované stroužky česneku, okořeníme mletým kmínem, strouhaným muškátovým květem, osolíme a propracujeme
3. Z těsta utvoříme tenké dlouhé válečky, které stočíme na způsob vinné klobásy (můžeme je propíchnout špejlemi)
4. Obalíme v hladké mouce a v rozehřátém oleji je po obou stranách opečeme dočervena
5. Klobásy jsou dobré teplé i studené.

Doporučení:

Teplé klobásy můžeme podávat s dušeným zelím a studené se zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy