A jde to i bez masa! Připravte si chutné minikarbanátky podle tohoto vyzkoušeného receptu. Uvařené brambory smíchané s vločkami, pažitkou a vejcem, opečené na pánvi, servírované s domácím dipem z nastrouhané cukety, Skyru, pažitky a cukru se hodí jak na oběd, tak večeři, ale také jen tak, na chuť, jako takové zdravé mlsání například k dobrému vínku či dobře vychlazenému pivu.
Ingredience:
6 ks | středních brambor |
2 ks | malé cukety |
1 ks | vejce |
1 kelímek | Skyru |
2 svazečky | pažitky |
5 lžic | ovesných vloček |
4 lžíce | slunečnicového oleje |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Do osolené vody dáme vařit brambory ve slupce.
- Zatímco se brambory vaří, nastrouháme cuketu, lehce ji osolíme a necháme, aby pustila vodu. Tu pak slijeme a cuketu smícháme se Skyrem, dosolíme, opepříme a přidáme i část pažitky.
- Uvařené brambory poté rozmačkáme, přidáme k nim vejce, ovesné vločky, zbytek pažitky a sůl a dobře promícháme.
- Ze vzniklého těsta vytvoříme asi 12 malých karbanátků a každý opékáme na pánvi asi dvě minuty z obou stran.
- Opečené karbanátky pak vložíme na talíř s ubrouskem, aby se vsákl přebytečný olej.
- Ihned servírujeme s již připraveným dipem.
Více o Sykru se dozvíte v našem slovníčku gastronomických pojmů zde: Skyr