REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramboráky plněné mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramboráky obložené karbanátky, kolečky rajčat a opečenou slaninou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gbrambor
500 gmletého masa
4 ksrajčata
4 ksplátky prorostlé slaniny
2 ksstředně velké cibule
1 ksvejce
4 lžíceovesných vloček
3 lžícemásla
1/2 svazečkupažitky
čerstvě mletá černý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory opereme, pak oloupeme jednu cibuli a spolu s brambory nastrouháme na jemno
2. Přimícháme vejce, sůl a ovesné vločky, umícháme těsto, necháme asi 15 minut odležet
3. Na pánvi rozpustíme 2 lžíce másla a v něm postupně osmažíme osm malých bramboráčků, hotové uchováme v teple
4. Zbylou cibuli oloupeme, pokrájíme ji na jemno a zamícháme do mletého masa, osolíme, okořeníme pepřem
5. Z masa uděláme čtyři ploché karbanátky velikosti bramboráků
6. Rozpálíme tuk, ve kterém osmažíme karbanátky po obou stranách
7. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka, plátky slaniny opečeme ve zbylém tuku dokřupava
8. Na bramborák položíme jedno kolečko rajčete, na něj karbanátek, přiklopíme dalším bramborákem a navrch dáme slaninu, kterou ještě posypeme nasekanou pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy