Bramboráky ze strouhaných brambor, mouky, mléka, vejce, stroužků česneku, uzeného masa, cibulky a koření, smažené dozlatova na rozehřátém sádle.
Ingredience:
100 g | uzeného masa |
100 g | hladké mouky |
750 g | brambor |
200 ml | horkého mléka |
1 lžička (vrchovatá) | sušené majoránky |
6 ks | stroužků česneku |
2 ks | jarní cibulky |
1 ks | vejce |
sádlo na smažení | |
sůl |
Postup:
1. Brambory oloupeme, nastrouháme na jemno do mísy, necháme je 3 minuty stát a pak z nich vymačkáme vodu
2. Potom je zalijeme horkým mlékem, přidáme hladkou mouku, rozklepnuté vejce, oloupané utřené stroužky česneku, na kostičky nakrájené uzené maso, očištěné na tenká kolečka nakrájené jarní cibulky, majoránku, sůl a vše dobře promícháme
3. Do pánve s rozehřátým sádlem nalijeme menší naběračkou připravené těsto, spodní stranou naběračky ho rozetřeme a na středním plameni smažíme po obou stranách dozlatova.