Bramboráky s uzeným masem, zelím a kořením.
Ingredience:
1000 g | brambor |
200 g | uzeného masa |
150 g | hlávkového zelí |
2 ks | vajec |
2 ks | stroužků česneku |
majoránky | |
sůl | |
olej na smažení |
Postup:
1. Brambory oloupeme, nastrouháme na jemno a dáme do mísy
2. Přidáme nahrubo nastrouhané, uvařené uzené maso, na tenké nudličky nasekané zelí, rozetřený česnek, sůl, majoránku, rozklepaná vejce a vše dobře smícháme
3. Na rozehřátý olej nalijeme malou část bramborového těsta,vytvoříme placku silnou asi 0,5 cm, smažíme po obou stranách na mírném ohni dozlatova
4. Takto pokračujeme až do vyčerpání všeho těsta.
Podáváme horké.
Poznámka:Hotový bramborák dáme na chvíli na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný tuk.