REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramboráky se slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z nastrouhaných brambor, mléka, mouky, vejce, koření, šalotky a slaniny, smažené ve tvaru placek na rozehřátém oleji dozlatova.


Ingredience:
150 gslaniny
8 lžicmléka
6 lžicpolohrubé mouky
3 lžíceoregana
11 ksstroužků česneku
8 ksbrambor
2 ksšalotky
1 ksvejce
čerstvý rozmarýn
sůl

Postup:

1. V míse nastrouháme na hrubo oloupané brambory a tekutinu slijeme
2. Přidáme rozklepnutá vejce, mléko, oregano, 8 ks oloupaných, prolisovaných stroužků česneku, polohrubou mouku, podle chuti sůl, promícháme a necháme 15-20 minut odstát
3. Mezitím na rozehřáté pánvi nasucho 5 minut vysmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme očištěnou na drobno nakrájenou šalotku, oloupané zbylé na plátky nakrájené stroužky česneku, rozmarýn, 3 minuty vše opékáme a pak necháme lehce zchladnout
4. Připravenou bramborovou směs promícháme (zdá-li se vám příliš řídká přidáme mouku) a potom k ní vmícháme slaninu z pánve
5. Na rozehřátý olej klademe lžící bramborové těsto, rozetřeme na placku a smažíme zvolna po obou stranách dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy