Karbanátky z vařených brambor, uzeného masa, vejce, česneku a koření, obalené v nastrouhaných syrových bramborách, usmažené dozlatova.
Ingredience:
600 g | uvařených brambor |
300 g | vařeného uzeného masa nebo uzeniny |
1 hrst | nasekané petrželky |
3 ks | stroužků česneku |
1 ks | vejce |
mletý pepř | |
majoránka | |
olej nebo sádlo na smažení | |
sůl | |
Na obalení: | |
2-3 ks | nastrouhaných syrových brambor |
Postup:
1. Uvařené brambory oloupeme a na jemno nastrouháme nebo prolisujeme
2. Přidáme na hrubo mleté vařené uzené maso nebo uzeninu, vejce, majoránku, oloupané prolisované stroužky česneku, na drobno nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a důkladně vše promícháme
3. Z hmoty utvoříme malé karbanátky, které obalíme v na hrubo nastrouhaných syrových bramborách a usmažíme na rozehřátém oleji nebo sádle po obou stranách dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší nebo chlebem a čerstvou zeleninou.