REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové karbanátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karbanátky z vařených brambor, uzeného masa, vejce, česneku a koření, obalené v nastrouhaných syrových bramborách, usmažené dozlatova.


Ingredience:
600 guvařených brambor
300 gvařeného uzeného masa nebo uzeniny
1 hrstnasekané petrželky
3 ksstroužků česneku
1 ksvejce
mletý pepř
majoránka
olej nebo sádlo na smažení
sůl
Na obalení:
2-3 ksnastrouhaných syrových brambor

Postup:

1. Uvařené brambory oloupeme a na jemno nastrouháme nebo prolisujeme
2. Přidáme na hrubo mleté vařené uzené maso nebo uzeninu, vejce, majoránku, oloupané prolisované stroužky česneku, na drobno nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a důkladně vše promícháme
3. Z hmoty utvoříme malé karbanátky, které obalíme v na hrubo nastrouhaných syrových bramborách a usmažíme na rozehřátém oleji nebo sádle po obou stranách dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší nebo chlebem a čerstvou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy