REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové karbanátky s ajvarem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Směs z povařených, nastrouhaných brambor, fazolí a dalších ingrediencí, usmažená v rozpáleném oleji ve tvaru karbanátek, servírovaná s ajvarovo-sýrovou omáčkou.


Ingredience:
500 gbrambor
200 gpaprikové pasty ajvar
200 gkrémového sýra
100 gslaniny
50 gfazolí
500 mlvývaru
2 kscibule
2 ksvejce
1 ksbobkového listu
6 lžicoleje
majoránka
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Fazole s bobkovým listem uvaříme ve vývaru, brambory ve slupce vaříme ve vodě 25 minut, okapané oloupeme a necháme vychladnout, pak je nastrouháme nahrubo
2. Na kostičky nakrájenou slaninu vyškvaříme na pánvi, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět
3. Brambory smícháme s orestovanou cibulkou, důkladně okapanými fazolkami, směs osolíme a okořeníme pepřem, vytvarujeme karbanátky
4. Smažíme v dobře rozpáleném oleji, z obou stran, dozlatova
5. Ajvar smícháme s krémovým sýrem, dle chuti osolíme a okořeníme pepřem, podáváme ke karbanátkům.

Poznámka:

Ajvar – pasta ze zelených paprik a dalších ingrediencí z Chorvatska (dříve z Jugoslávie), dá se vyrobit i doma: Ajvar.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy