REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové karbanátky se salámem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dopředu uvařené a nastrouhané brambory promíchané s uzeninou, na sádle osmahnutou cibulí a vejcem, z těsta vytvarované karbanátky obalené v mouce, vejci a strouhance, usmažené dozlatova.


Ingredience:
750 gvyřených, vychladlých, oloupaných brambor
250 ghladké mouky
150 gměkkého salámu (vuřty, špekáčky)
50 gcibule
50 gsádla
1 ksvejce
sůl
Na obalení:
hladká mouka
strouhanka
vejce
sůl

Postup:

1. Na vál nasypeme mouku, nastrouhané brambory, na kostičky nakrájený salám, na sádle osmahnutou cibuli a vše zpracujeme na těsto spolu s vejcem a solí
2. Z tuhého těsta tvoříme karbanátky, které obalíme v mouce, rozšlehaném a mírně osoleném vejci a strouhance
3. Na rozehřátém sádle karbanátky osmažíme dozlatova.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme například dušený špenát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy