REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové karbanátky se salámem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karbanátky z uvařených brambor, salámu, vajec, sýra a koření, usmažené na oleji dozlatova.


Ingredience:
400 gvařených brambor
100 gměkkého salámu
100 gtvrdého sýra
1-2 ksvajec
3 lžícepolohrubé mouky
směs koření na mletá masa
strouhanka na obalování
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Uvařené brambory oloupeme, na jemno nastrouháme, přidáme na drobno nakrájený měkký salám, strouhaný sýr, rozklepnutá vejce, koření na mletá masa, sůl, zahustíme polohrubou moukou a vše promícháme
2. Rukama navlhčenýma ve studené vodě vytvoříme malé karbanátky, které obalíme ve strouhance
3. Pak smažíme zvolna po obou stranách na rozehřátém oleji dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s tatarskou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy