Karbanátky z uvařených brambor, salámu, vajec, sýra a koření, usmažené na oleji dozlatova.
Ingredience:
400 g | vařených brambor |
100 g | měkkého salámu |
100 g | tvrdého sýra |
1-2 ks | vajec |
3 lžíce | polohrubé mouky |
směs koření na mletá masa | |
strouhanka na obalování | |
olej na smažení | |
sůl |
Postup:
1. Uvařené brambory oloupeme, na jemno nastrouháme, přidáme na drobno nakrájený měkký salám, strouhaný sýr, rozklepnutá vejce, koření na mletá masa, sůl, zahustíme polohrubou moukou a vše promícháme
2. Rukama navlhčenýma ve studené vodě vytvoříme malé karbanátky, které obalíme ve strouhance
3. Pak smažíme zvolna po obou stranách na rozehřátém oleji dozlatova.
Podáváme s tatarskou omáčkou.