REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové koblížky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažené koblížky z kynutého bramborového těsta, servírované obalené v cukru a posypané skořicí.


Ingredience:
250 gsyrových brambor
250 gpolohrubé mouky
20 gdroždí
1 ksvejce
0,5 dlmléka
1 lžičkacukru
špetka soli
olej na smažení
moučkový cukr na obalení
trochu mleté skořice
hladká mouka na vál

Postup:

1. Droždí rozdrobíme do vlažného mléka a necháme ho rozpustit
2. Oloupané brambory jemně nastrouháme, vmícháme do nich vejce a polohrubou mouku, přidáme cukr, rozpuštěné v mléce droždí, špetku soli a dobře vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě pod utěrkou asi 30 minut kynout
3. Pak ho rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 1 cm a obrácenou skleničkou s pomoučeným okrajem vykrájíme kolečka, které necháme na válu znovu vykynout
4. Vykynuté koblížky usmažíme z obou stran dozlatova ve větším množství oleje nebo fritovacím hrnci
5. Ještě horké obalíme v moučkovém cukru a poprášíme mletou skořicí.

Doporučení:

Podáváme je teplé, ale chutnají i studené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy