Usmažené bramborové placky servírované plněné podušenou směsí z kousků kuřecího masa, zeleniny a hub.
Ingredience:
Na bramboráky: | |
1 kg | moučných oloupaných brambor |
5-6 lžic | hladké mouky |
2 lžíce | sušené majoránky |
3-4 ks | stroužky česneku |
2 ks | vejce |
sádlo nebo olej na smažení | |
Na masovou směs: | |
250-300 g | kuřecího masa (prsa, vykostěné nohy) |
1-2 hrsti | čerstvých, nejlépe hřibovitých hub nakrájených na plátky |
1 ks | větší masité červené papriky |
1 ks | velké cibule |
kečup | |
voda nebo vývar | |
pepř | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Omyté, oloupané brambory nastrouháme na středně hrubém struhadle, necháme pustit vodu a pak je vymačkáme v čisté hadrové utěrce
2. Připravené brambory promícháme s vejci, moukou, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a rozemnutou majoránkou, vypracujeme těsto 3. Na široké pánvi na středně horkém zdroji tepla na větším množství sádla nebo oleje usmažíme jednotlivé bramboráky, opečeme je z obou stran, dozlatova, bramboráky skládáme na sebe a zaklopíme, aby zůstaly horké
4. Hotové bramboráky dáme po jednom na talíř, naplníme masovou směsí, přehneme a ihned horké podáváme.
Příprava masové směsi:
1. Kuřecí maso nakrájené na nudličky a zprudka orestujeme na pánvi na oleji spolu s kolečky nebo kostičkami na tenko nakrájené cibule, ochutíme solí a pepřem, pak přidáme kousky papriky a houby, mírně podlijeme vodou nebo vývarem a chvíli vše podusíme
2. K téměř měkkému masu a zelenině přidáme plátky hub, směs ochutíme kečupem, cukrem, pepřem a solí, podusíme doměkka.