REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové halušky s brynzou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové halušky servírované spolu s rozškvařenou slaninou a brynzou.


Ingredience:
250 gbrynzy
150 gslaniny
Na halušky:
150 ghrubé mouky
70 ghladké mouky
1 kgbrambor
1-2 ksvajec
voda
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, na jemno nastrouháme, vymačkáme z nich vodu, slijeme ji do misky a necháme ji ustát, aby se usadil škrob, který pak vrátíme k nastrouhaným bramborám, přidáme vejce, hladkou i hrubou mouku a promícháme
2. Do hrnce s osolenou vařící vodou zavaříme halušky pomocí speciálního síta na halušky nebo těsto rozetřeme na namočené prkénko a nožem do vody odkrajujeme malé kousky
3. Halušky ve vodě ihned promícháme, když vyplavou na povrch, scedíme je
4. Na pánvi rozškvaříme na kousky nakrájenou slaninu
5. Horké halušky rozdělíme na talíře, posypeme rozškvařenou slaninou, rozdrobenou brynzou a ihned podáváme.

Doporučení:

Halušky můžeme podávat i polité brynzou rozmíchanou se šlehačkou a posypané nasekanými bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy