REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové kari s lilkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brambory podušené s cibulí, žampiony, kari kořením a lilkem ve vývaru a kokosovém mléce doměkka, dochucené nasekanou natí cibulky, česnekem a chilli kořením.


Ingredience:
250-300 gsalátových brambor
300 glilku
200 gžampionů
400 mlkokosového mléka
150 mlzeleninového vývaru
3 lžíceoleje
1 lžícekari koření
1 ksvětší cibule
dle chuti česnek a chilli koření
nať jarní cibulky
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na hrubo, oloupané brambory a omytý osušený lilek nakrájíme na kostičky o velikosti menšího sousta
2. Žampiony očistíme, překrájíme na čtvrtinky nebo kostky, podle toho jak jsou velké
3. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme cibuli společně s bramborami, pak přidáme lilek s houbami, vše osolíme a krátce podusíme ve vlastní šťávě
4. Směs v pánvi poprášíme kari kořením, promícháme, pak přilijeme vývar a kokosové mléko a přiklopené dusíme, dokud nejsou brambory měkké
5. Ke konci můžeme do karí přidat nasekanou nať jarní cibulky a dochutit oloupaným prolisovaným stroužkem česneku i chilli kořením.

Doporučení:

Takto lze připravit i základní variantu tohoto receptu, tedy bramborové kari bez lilku a hub, které se hodí jako příloha, s přidáním orestovaných kousků kuřete pak jako hlavní chod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy