Brambory podušené s cibulí, žampiony, kari kořením a lilkem ve vývaru a kokosovém mléce doměkka, dochucené nasekanou natí cibulky, česnekem a chilli kořením.
Ingredience:
250-300 g | salátových brambor |
300 g | lilku |
200 g | žampionů |
400 ml | kokosového mléka |
150 ml | zeleninového vývaru |
3 lžíce | oleje |
1 lžíce | kari koření |
1 ks | větší cibule |
dle chuti česnek a chilli koření | |
nať jarní cibulky | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou cibuli nakrájíme na hrubo, oloupané brambory a omytý osušený lilek nakrájíme na kostičky o velikosti menšího sousta
2. Žampiony očistíme, překrájíme na čtvrtinky nebo kostky, podle toho jak jsou velké
3. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme cibuli společně s bramborami, pak přidáme lilek s houbami, vše osolíme a krátce podusíme ve vlastní šťávě
4. Směs v pánvi poprášíme kari kořením, promícháme, pak přilijeme vývar a kokosové mléko a přiklopené dusíme, dokud nejsou brambory měkké
5. Ke konci můžeme do karí přidat nasekanou nať jarní cibulky a dochutit oloupaným prolisovaným stroužkem česneku i chilli kořením.
Takto lze připravit i základní variantu tohoto receptu, tedy bramborové kari bez lilku a hub, které se hodí jako příloha, s přidáním orestovaných kousků kuřete pak jako hlavní chod.