REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

jehněčí, skopové maso


Arabský špíz z jehněčího masa

Kousky jehněčí kýty marinované v jogurtovo-bylinkové marinádě, napíchané na jehly proložené cibulí a paprikou, grilované na roštu grilu.

Čufty ze skopového masa

Válečky z mleté masa a dalších ingrediencí, obalené v listech kapusty, opečené na sádle a povařené v omáčce.

Dušené skopové s kapustou

Skopové plece nakrájené na kousky, okořeněné a dušené s kapustou na slanině a cibuli.

Grilovaná jehněčí kýta

Recept na marinovanou jehněčí kýtu, v celku ugrilovanou dozlatova.

Grilované jehněčí (skopové)

V celku, na venkovním grilu, upečené prošpikované a naložené jehně.

Grilované jehněčí kotlety

Kotlety potřené česnekovo-bylinkovou směsí, upečené v alobalu na grilu.

Grilované jehněčí kotlety s bazalkou

Silnější jehněčí kotlety okořeněné pepřem, potřené česnekovou pastou, grilované na roštu grilu.

Grilované marinované jehněčí kotlety

Marinované jehněčí kotlety grilované s feferonkami, servírovaní na zelenině.

Guláš ze skopového masa

Skopové maso, orestované na slanině a dušené.

Jehněčí dušené na rozmarýnu

Jehněčí kýta podušená v troubě, servírovaná zalitá mírně pikantní šťávou.

Jehněčí guláš

Větší marinované kostky jehněčího masa podušené na cibulovém základě zalité masovým vývarem.

Jehněčí guláš z naloženého masa

Z naloženého, na kostky nakrájeného, plecka nebo kýty připravený guláš pikantní chuti. Naložené jehněčí maso je podušené ve vývaru a vínu spolu s kořením a dalšími surovinami.

Jehněčí hřbet s listovým špenátem

Hřbet na česneku s přílohou z listového špenátu.

Jehněčí hřbet v bylinkovém kabátku

Maso potřené bylinkami, obalené ve směsi z parmazánku, strouhanky, červeného vína a dalších ingrediencí, upečené v troubě doměkka.

Jehněčí jehly

Rychlý a jednoduchý recept, jak ugrilovat kousky jehněčí kýty.

Jehněčí karé s hráškem

V celku opečené jehněčí karé, potřené hořčicí a bylinkovým máslem, dopečené v troubě doměkka, servírované po porcích na podušeném hrášku.

Jehněčí kari s kokosem

Kostky masa podušené na cibulovém základě spolu s rajčaty, paprikou, jablkem, bílým jogurtem a dalšími ingrediencemi, servírované posypané strouhaným kokosem.

Jehněčí kebaby mleté

Grilované masové šišky přelité studenou okurkovo-jogurtovou omáčkou.

Jehněčí kolínko na černém pivu

Jedna z variant, jak připravit skvělá jehněčí kolínka. Tento recept je na kolena dušená, podlévaná pivem a dochucená rozmarýnem, pepřem a solí, servírovaná podlitá šťávou připravenou z výpeku.

Jehněčí kolínko s bramborovou kaší a medvědím česnekem

Nejméně 12 hodiny marinovaná jehněčí kolínka, pečená 3 až 4 hodiny v troubě zaklopená, zalitá vínem a demi glace spolu s kořenovou zeleninou a kořením, servírovaná s bramborovou kaší, podlitá šťávou z výpeku.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy