Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

jehněčí, skopové maso


Arabský špíz z jehněčího masa

Kousky jehněčí kýty marinované v jogurtovo-bylinkové marinádě, napíchané na jehly proložené cibulí a paprikou, grilované na roštu grilu.

Čufty ze skopového masa

Válečky z mleté masa a dalších ingrediencí, obalené v listech kapusty, opečené na sádle a povařené v omáčce.

Dušené skopové s kapustou

Skopové plece nakrájené na kousky, okořeněné a dušené s kapustou na slanině a cibuli.

Grilovaná jehněčí kýta

Recept na marinovanou jehněčí kýtu, v celku ugrilovanou dozlatova.

Grilované jehněčí (skopové)

V celku, na venkovním grilu, upečené prošpikované a naložené jehně.

Grilované jehněčí kotlety

Kotlety potřené česnekovo-bylinkovou směsí, upečené v alobalu na grilu.

Grilované jehněčí kotlety s bazalkou

Silnější jehněčí kotlety okořeněné pepřem, potřené česnekovou pastou, grilované na roštu grilu.

Grilované marinované jehněčí kotlety

Marinované jehněčí kotlety grilované s feferonkami, servírovaní na zelenině.

Guláš ze skopového masa

Skopové maso, orestované na slanině a dušené.

Jehněčí dušené na rozmarýnu

Jehněčí kýta podušená v troubě, servírovaná zalitá mírně pikantní šťávou.

Jehněčí guláš

Větší marinované kostky jehněčího masa podušené na cibulovém základě zalité masovým vývarem.

Jehněčí guláš z naloženého masa

Z naloženého, na kostky nakrájeného, plecka nebo kýty připravený guláš pikantní chuti. Naložené jehněčí maso je podušené ve vývaru a vínu spolu s kořením a dalšími surovinami.

Jehněčí hřbet s listovým špenátem

Hřbet na česneku s přílohou z listového špenátu.

Jehněčí hřbet v bylinkovém kabátku

Maso potřené bylinkami, obalené ve směsi z parmazánku, strouhanky, červeného vína a dalších ingrediencí, upečené v troubě doměkka.

Jehněčí jehly

Rychlý a jednoduchý recept, jak ugrilovat kousky jehněčí kýty.

Jehněčí karé s hráškem

V celku opečené jehněčí karé, potřené hořčicí a bylinkovým máslem, dopečené v troubě doměkka, servírované po porcích na podušeném hrášku.

Jehněčí kari s kokosem

Kostky masa podušené na cibulovém základě spolu s rajčaty, paprikou, jablkem, bílým jogurtem a dalšími ingrediencemi, servírované posypané strouhaným kokosem.

Jehněčí kebaby mleté

Grilované masové šišky přelité studenou okurkovo-jogurtovou omáčkou.

Jehněčí kolínko na černém pivu

Jedna z variant, jak připravit skvělá jehněčí kolínka. Tento recept je na kolena dušená, podlévaná pivem a dochucená rozmarýnem, pepřem a solí, servírovaná podlitá šťávou připravenou z výpeku.

Jehněčí kolínko s bramborovou kaší a medvědím česnekem

Nejméně 12 hodiny marinovaná jehněčí kolínka, pečená 3 až 4 hodiny v troubě zaklopená, zalitá vínem a demi glace spolu s kořenovou zeleninou a kořením, servírovaná s bramborovou kaší, podlitá šťávou z výpeku.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.