jehněčí, skopové maso
Arabský špíz z jehněčího masa
Kousky jehněčí kýty marinované v jogurtovo-bylinkové marinádě, napíchané na jehly proložené cibulí a paprikou, grilované na roštu grilu.
Čufty ze skopového masa
Válečky z mleté masa a dalších ingrediencí, obalené v listech kapusty, opečené na sádle a povařené v omáčce.
Dušené skopové s kapustou
Skopové plece nakrájené na kousky, okořeněné a dušené s kapustou na slanině a cibuli.
Grilovaná jehněčí kýta
Recept na marinovanou jehněčí kýtu, v celku ugrilovanou dozlatova.
Grilované jehněčí (skopové)
V celku, na venkovním grilu, upečené prošpikované a naložené jehně.
Grilované jehněčí kotlety
Kotlety potřené česnekovo-bylinkovou směsí, upečené v alobalu na grilu.
Grilované jehněčí kotlety s bazalkou
Silnější jehněčí kotlety okořeněné pepřem, potřené česnekovou pastou, grilované na roštu grilu.
Grilované marinované jehněčí kotlety
Marinované jehněčí kotlety grilované s feferonkami, servírovaní na zelenině.
Guláš ze skopového masa
Skopové maso, orestované na slanině a dušené.
Jehněčí dušené na rozmarýnu
Jehněčí kýta podušená v troubě, servírovaná zalitá mírně pikantní šťávou.
Jehněčí guláš
Větší marinované kostky jehněčího masa podušené na cibulovém základě zalité masovým vývarem.
Jehněčí guláš z naloženého masa
Z naloženého, na kostky nakrájeného, plecka nebo kýty připravený guláš pikantní chuti. Naložené jehněčí maso je podušené ve vývaru a vínu spolu s kořením a dalšími surovinami.
Jehněčí hřbet s listovým špenátem
Hřbet na česneku s přílohou z listového špenátu.
Jehněčí hřbet v bylinkovém kabátku
Maso potřené bylinkami, obalené ve směsi z parmazánku, strouhanky, červeného vína a dalších ingrediencí, upečené v troubě doměkka.
Jehněčí jehly
Rychlý a jednoduchý recept, jak ugrilovat kousky jehněčí kýty.
Jehněčí karé s hráškem
V celku opečené jehněčí karé, potřené hořčicí a bylinkovým máslem, dopečené v troubě doměkka, servírované po porcích na podušeném hrášku.
Jehněčí kari s kokosem
Kostky masa podušené na cibulovém základě spolu s rajčaty, paprikou, jablkem, bílým jogurtem a dalšími ingrediencemi, servírované posypané strouhaným kokosem.
Jehněčí kebaby mleté
Grilované masové šišky přelité studenou okurkovo-jogurtovou omáčkou.
Jehněčí kolínko na černém pivu
Jedna z variant, jak připravit skvělá jehněčí kolínka. Tento recept je na kolena dušená, podlévaná pivem a dochucená rozmarýnem, pepřem a solí, servírovaná podlitá šťávou připravenou z výpeku.
Jehněčí kolínko s bramborovou kaší a medvědím česnekem
Nejméně 12 hodiny marinovaná jehněčí kolínka, pečená 3 až 4 hodiny v troubě zaklopená, zalitá vínem a demi glace spolu s kořenovou zeleninou a kořením, servírovaná s bramborovou kaší, podlitá šťávou z výpeku.
reklama