REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Arabský špíz z jehněčího masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky jehněčí kýty marinované v jogurtovo-bylinkové marinádě, napíchané na jehly proložené cibulí a paprikou, grilované na roštu grilu.


Ingredience:
750 gjehněčí kýty
200 gzelené papriky
200 gcibule
1 kelímekbílého neochuceného jogurtu
2 lžícecitronové šťávy
1 lžícerajčatového protlaku
3 ksstroužky česneku
tymián
máta
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Odblaněnou kýtu nakrájíme na kousky, vložíme do mísy, osolíme a okořeníme pepřem
2. Přidáme trochu tymiánu, máty, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, protlak, jogurt a trochu oleje, vše promícháme a necháme několik hodin odležet
3. Na jehly napichujeme střídavě maso, kolečka cibule a kousky zelené papriky
4. Jehly ponoříme do oleje, okapané vložíme na rozpálený rošt grilu a za občasného potírání špízy grilujeme.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme rýži, chleba a čerstvou zeleninu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy