REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná jehněčí kýta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na marinovanou jehněčí kýtu, v celku ugrilovanou dozlatova.


Ingredience:
1,5-2 kgjehněčí kýty v celku
Na marinádu:
1 lžícefrancouzské hořčice
1 lžičkamajoránky
1 lžičkatamiánu
1 lžičkašalvěje
3 dclčerveného vína
1 dclolivového oleje
0,5 clocta
1 kscibule
1 ksstroužku česneku
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli a česnek na jemno nastrouháme, všechny suroviny a koření promícháme a krátce povaříme, vychladlou marinádou polijeme kýtu a necháme ji 8-10 hodin marinovat
2. Druhý den marinádu slijeme a použijeme na potírání během grilování, kýtu grilujeme 1,5-2 hodiny, během grilování maso potíráme marinádou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy