Recept na marinovanou jehněčí kýtu, v celku ugrilovanou dozlatova.
Ingredience:
1,5-2 kg | jehněčí kýty v celku |
Na marinádu: | |
1 lžíce | francouzské hořčice |
1 lžička | majoránky |
1 lžička | tamiánu |
1 lžička | šalvěje |
3 dcl | červeného vína |
1 dcl | olivového oleje |
0,5 cl | octa |
1 ks | cibule |
1 ks | stroužku česneku |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou cibuli a česnek na jemno nastrouháme, všechny suroviny a koření promícháme a krátce povaříme, vychladlou marinádou polijeme kýtu a necháme ji 8-10 hodin marinovat
2. Druhý den marinádu slijeme a použijeme na potírání během grilování, kýtu grilujeme 1,5-2 hodiny, během grilování maso potíráme marinádou.