REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované jehněčí (skopové)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku, na venkovním grilu, upečené prošpikované a naložené jehně.


Ingredience:
Na špikování:
500 gslaniny
2-3 kspalice česneku
Na lák na napíchání:
2 lvody
1 kgsoli
Na nálev na naložení:
30 lvody
4 kgsoli
10-15 kskuliček nového koření
2-3 kspaličky česneku
2-3 ksbobkové listy
2 hrstičerstvých bylinek (meduňka, rozmarýn, bazalka)
Marináda na potírání:
Na 3 l:
2 loleje
0,5 lsvětlého piva
0,5 lvody
2-3 kspalice česneku
2 kssáčky grilovacího koření
1/2 kssáčku grilovacího koření
1/4 kssáčku mletého pepře
2 hrstinasekaného rozmarýnu
1/2 hrstisoli
4 lžíceplnotučné hořčice

Postup:

1. Jehně, zbavené vnitřností a očištěné, nejdříve prošpikujeme čtvrtkami česneku a slaninou
2. Svalovinu jehněte napícháme lákem a pak celé jehně položíme do nálevu, tam ho necháme 3-4 dny v chladné a temné místnosti, 2-3x denně maso obracíme
3. Jehně napíchneme na grilovací jehlu, dáme nad rozpálený gril, potřeme marinádou na potírání skopového a grilujeme pozvolna 3-4 hodiny do prvního ořezu
4. Po každém ořezání masa potíráme jehně marinádou a dále pozvolna grilujeme.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme čerstvý chléb, nakládané kozí rohy, kyselé okurky, hořčici a křen. Jehněčí můžeme opékat spolu s vepřovou uzenou kýtou, kterou napíchneme na grilovací jehlu spolu s jehnětem a to v dutině břišní.

Poznámka:

Maso podáváme teplé, studené skopové není dobré!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy