grilované
Arabský špíz z jehněčího masa
Kousky jehněčí kýty marinované v jogurtovo-bylinkové marinádě, napíchané na jehly proložené cibulí a paprikou, grilované na roštu grilu.
Grilovaná jehněčí kýta
Recept na marinovanou jehněčí kýtu, v celku ugrilovanou dozlatova.
Grilované jehněčí (skopové)
V celku, na venkovním grilu, upečené prošpikované a naložené jehně.
Grilované jehněčí kotlety
Kotlety potřené česnekovo-bylinkovou směsí, upečené v alobalu na grilu.
Grilované jehněčí kotlety s bazalkou
Silnější jehněčí kotlety okořeněné pepřem, potřené česnekovou pastou, grilované na roštu grilu.
Grilované marinované jehněčí kotlety
Marinované jehněčí kotlety grilované s feferonkami, servírovaní na zelenině.
Jehněčí jehly
Rychlý a jednoduchý recept, jak ugrilovat kousky jehněčí kýty.
Jehněčí kebaby mleté
Grilované masové šišky přelité studenou okurkovo-jogurtovou omáčkou.
Jehněčí kotlety po provensálsku
Jehněčí kotlety lehce naklepané, opepřené a potřené pastou z česneku, čerstvé bazalky a olivového oleje, odležené v chladu, poté tepelné upravené na grilu.
Jehněčí na česneku a mátě
Marinované jehněčí kotlety grilované na grilu.
Jehněčí na jehle
Na kostky nakrájená jehněčí kýta napíchaná na grilovacích jehlách spolu s kostkami uzeného bůčku, cibulkami, rajčaty a paprikami, grilovaná na venkovním grilu doměkka.
Jehněčí špíz
Ani jehněčí se u nás netěší příliš velké popularitě, což je ovšem vzhledem k jeho křehkosti a šťavnatosti velká škoda. Není navíc tolik aromatické jako třeba skopové a jeho případnou specifickou vůni můžeme správnou přípravou eliminovat. Pokud se na tento druh masa chystáte poprvé, sáhněte po kýtě a připravte si třeba lahodný jehněčí špíz se zeleninou.
Marinované jehněčí kotlety II.
V pikantní marinádě naložené jehněčí kotlety, grilované nejlépe na venkovním grilu.
Netradiční jehněčí špízy
Recept na grilované heněčí špízy na grilovací pánvi. Recept v BIO kvalitě, tedy všechny suroviny použité na recept jsou BIO.
Skopová kýta na rožni
Na venkovním ohni nebo grilu rožněná skopová kýta, prošpikovaná stroužky česneku a potřená okořeněným olejem, servírovaná s mátovou omáčkou.
Skopové kotlety na roštu
Kotlety máčené v rozšlehaném másle, obalené ve strouhance smíchané s nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Skopové na rožni s mátou
Kostky skopového masa, olivy, osminky rajčat a cibule, napíchané na jehly, potřené mátovým olejem, na grilu grilované.
Zbojnické skopové maso
Plátky pečeného skopového masa napíchané na rožni spolu s plátky slaniny a cibule, pečené na rožni zabalené v alobalu.