REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zbojnické skopové maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky pečeného skopového masa napíchané na rožni spolu s plátky slaniny a cibule, pečené na rožni zabalené v alobalu.


Ingredience:
800 gskopového masa (kýta)
200 gtenké plátky nakrájené slaniny
3 ksstroužky česneku
2-3 ksvelké cibule
mletý pepř
sůl
alobal

Postup:

1. Maso odblaníme, zbavíme tuku a nakrájíme na plátky
2. Potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme pepřem
3. Na rožeň napichujeme střídavě plátek masa, slaniny, kolečko cibule
4. Špíz zabalíme do alobalu a pomalu pečeme nad ohněm nebo žhavým dřevěným uhlím.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy