Rychlý a jednoduchý recept, jak ugrilovat kousky jehněčí kýty.
Ingredience:
500 g | jehněčí kýty bez kostí |
2-3 ks | cibule |
mletý pepř | |
grilovací koření | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Jehněčí maso nakrájíme na stejně velké kousky, naklepeme je, napícháme na 4 kovové jehly (nebo špejle) střídavě s plátky cibule
2. Vše pokapeme olejem, opepříme a necháme chvíli proležet
3. Potom osolíme, posypeme grilovacím kořením a opečeme na roštu nebo pod grilem nebo na pánvičce na rozehřátém oleji.
Příloha: Studená ořechová omáčka.
Poznámka:Příprava studené ořechové omáčky: 1 šálek jader vlašských ořechů, 2 lžíce oleje, 5 stroužků česneku, 1 krajíček bílého chleba, citr. šťáva (ocet)Do mixéru dáme ořechy a oloupaný česnek, přidáme ve vodě namočený chléb a vše rozmixujeme v hladkou hmotu. Po kapkách do ní vmícháme olej, citrónovou šťávu (ocet) a podle potřeby zředíme vodou, podáváme ke smaženým rybám, grilovaným masům, smaženým paprikám a baklažánům.