REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované jehněčí kotlety s bazalkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Silnější jehněčí kotlety okořeněné pepřem, potřené česnekovou pastou, grilované na roštu grilu.


Ingredience:
6 kssilnějších jehněčích kotlet
40 gmásla
čestvé snítky bazalky na ozdobu
mletý pepř
Na česnekovou pastu:
3 hrstičerstvých lístků bazalky
1/2 šálkurostlinného oleje
4 ksstroužky česneku
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme pastu; česnek oloupeme, rozmačkáme a vložíme jej spolu se solí a lístečky bazalky do malí misky, po troškách přidáváme olej a mícháme tak dlouho, až vznikne krémová pasta
2. Jehněčí kotlety po obou stranách lehce okořeníme pepřem a silně potřeme připravenou česnekovou pastou
3. Kotlety položíme na pomaštěný rošt dobře rozpáleného grilu a po obou stranách je opečeme
4. Maso položíme na předehřáté talíře, na každou jednotlivou kotletu poklademe vločku čerstvého másla a snítky bazalky
5. Jehněčí kotlety ihned podáváme například s vařenými fazolkami a brambory nebo pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy