Silnější jehněčí kotlety okořeněné pepřem, potřené česnekovou pastou, grilované na roštu grilu.
Ingredience:
6 ks | silnějších jehněčích kotlet |
40 g | másla |
čestvé snítky bazalky na ozdobu | |
mletý pepř | |
Na česnekovou pastu: | |
3 hrsti | čerstvých lístků bazalky |
1/2 šálku | rostlinného oleje |
4 ks | stroužky česneku |
sůl |
Postup:
1. Nejprve si připravíme pastu; česnek oloupeme, rozmačkáme a vložíme jej spolu se solí a lístečky bazalky do malí misky, po troškách přidáváme olej a mícháme tak dlouho, až vznikne krémová pasta
2. Jehněčí kotlety po obou stranách lehce okořeníme pepřem a silně potřeme připravenou česnekovou pastou
3. Kotlety položíme na pomaštěný rošt dobře rozpáleného grilu a po obou stranách je opečeme
4. Maso položíme na předehřáté talíře, na každou jednotlivou kotletu poklademe vločku čerstvého másla a snítky bazalky
5. Jehněčí kotlety ihned podáváme například s vařenými fazolkami a brambory nebo pečivem.