REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí kotlety po provensálsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jehněčí kotlety lehce naklepané, opepřené a potřené pastou z česneku, čerstvé bazalky a olivového oleje, odležené v chladu, poté tepelné upravené na grilu.


Ingredience:
6 ksjehněčích kotlet
4 ksstroužky česneku
60 gmásla
100 mlolivového olrje
čerstvá bazalka
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupeme si česnek a nasekáme na kousky
2. Jehněčí kotlety si očistíme, lehce naklepeme a opepříme
3. Do hmoždíře si dáme nasekaný česnek, přidáme několik lístků čerstvé bazalky a postupně tlučeme za přikapávání olivového oleje, dokud nám nevznikne krémová hmota, dle potřeby přidáme lístky bazalky
4. Připravenou pastou potřeme jehněčí kotlety a necháme odležet v chladu alespoň 1 hodinu
5. Odležené kotlety grilujeme na dobře rozehřátém grilu z obou stran, dokud nejsou kotlety měkké
6. Hotové jehněčí kotlety servírujeme ozdobené lístky bazalky například vařenými zelenými fazolkami s máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy