REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí na česneku a mátě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované jehněčí kotlety grilované na grilu.


Ingredience:
4 kssteaků z jehněčí kýty
Na marinádu:
2 lžíceolivového oleje
1 lžícebalzamikového octa
20 gčerstvé máty
2 ksstroužků česneku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na marinádu olivový olej důkladně prošleháme s balzamikovým octem a na jemno nasekanými mátovými lístky, vmícháme oloupané na drobno nasekané stroužky česneku a dochutíme solí i pepřem
2. Pak část marinády vlijeme do misky (ne kovové), vložíme steaky, přelijeme zbylou marinádou a přikryté marinujeme nejméně 10 minut, lépe však 1 hodinu
3. Marinované steaky vyjmeme, položíme je na rozehřátý gril a z každé strany grilujeme tři až čtyři minuty
4. Podáváme s chlebem pita a pokrájenými rajčaty, ale výtečnou přílohou jsou také tzatziki.

Doporučení:

Steaky můžeme také grilovat v troubě a to 4 až 5 minut z každé strany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy