Marinované jehněčí kotlety grilované na grilu.
Ingredience:
4 ks | steaků z jehněčí kýty |
Na marinádu: | |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | balzamikového octa |
20 g | čerstvé máty |
2 ks | stroužků česneku |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na marinádu olivový olej důkladně prošleháme s balzamikovým octem a na jemno nasekanými mátovými lístky, vmícháme oloupané na drobno nasekané stroužky česneku a dochutíme solí i pepřem
2. Pak část marinády vlijeme do misky (ne kovové), vložíme steaky, přelijeme zbylou marinádou a přikryté marinujeme nejméně 10 minut, lépe však 1 hodinu
3. Marinované steaky vyjmeme, položíme je na rozehřátý gril a z každé strany grilujeme tři až čtyři minuty
4. Podáváme s chlebem pita a pokrájenými rajčaty, ale výtečnou přílohou jsou také tzatziki.
Steaky můžeme také grilovat v troubě a to 4 až 5 minut z každé strany.