V pikantní marinádě naložené jehněčí kotlety, grilované nejlépe na venkovním grilu.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
12 ks | jehněčích kotlet asi po 50 g |
8 ks | chilli papriček |
4 ks | červené cibule |
4 ks | rajčat |
3 ks | velké stroužky česneku |
1 ks | žluté cibule |
1 ks | citrónu |
6 lžic | olivového oleje |
1 lžíce | grilovacího koření |
špetka pepře | |
snítky čerstvého rozmarýnu nebo tymiánu | |
sůl |
Postup:
1. Oloupané stroužky česneku a žlutou cibuli nasekáme nadrobno a v misce promícháme s olejem, grilovacím kořením, pepřem a natrhanými bylinkami
2. Jehněčí kotlety naklepeme, potřeme marinádou a na 2 hodiny uložíme do ledničky
3. Osminky oloupané červené cibule, nakrájená kolečka rajčat, půlky citrónu a chilli papričky, krátce grilujeme
4. Proleželé kotlety na grilu asi 10 minut opečeme z obou stran
5. Grilované jehněčí servírujeme spolu s opečenou zeleninou a čerstvým pečivem.
Vhodnou přílohou ke grilovanému jehněčímu masu je jablečný křen, hořčice nebo některé dresinky.