REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinované jehněčí kotlety II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V pikantní marinádě naložené jehněčí kotlety, grilované nejlépe na venkovním grilu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
12 ksjehněčích kotlet asi po 50 g
8 kschilli papriček
4 ksčervené cibule
4 ksrajčat
3 ksvelké stroužky česneku
1 ksžluté cibule
1 kscitrónu
6 lžicolivového oleje
1 lžícegrilovacího koření
špetka pepře
snítky čerstvého rozmarýnu nebo tymiánu
sůl

Postup:

1. Oloupané stroužky česneku a žlutou cibuli nasekáme nadrobno a v misce promícháme s olejem, grilovacím kořením, pepřem a natrhanými bylinkami
2. Jehněčí kotlety naklepeme, potřeme marinádou a na 2 hodiny uložíme do ledničky
3. Osminky oloupané červené cibule, nakrájená kolečka rajčat, půlky citrónu a chilli papričky, krátce grilujeme
4. Proleželé kotlety na grilu asi 10 minut opečeme z obou stran
5. Grilované jehněčí servírujeme spolu s opečenou zeleninou a čerstvým pečivem.

Doporučení:

Vhodnou přílohou ke grilovanému jehněčímu masu je jablečný křen, hořčice nebo některé dresinky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy