REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí kolínko s bramborovou kaší a medvědím česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejméně 12 hodiny marinovaná jeněčí kolínka, pečená 3 až 4 hodiny v troubě zaklopená, zalitá vínem a demi glace spolu s kořenovou zeleninou a kořením, servírovaná s bramborovou kaší, podlitá šťávou z výpeku.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksjehněčí kolínka
300 gkořenové zeleniny
150 gcibule
60 gopražených mandlí
300 mlčerveného vína
300 mldemi glace
50 mlrostlinného oleje
hladkolistá petržel
citronová šťáva
medvědí česnek
drcený pepř
sůl
Na marinádu:
120 mljogurtu
rozmarýn
tymián
pepř
sůl
Na bramborovou kaši:
600 gbrambor
80 gmásla
mléko
sůl

Postup:
  1. V misce smícháme jogurt s tymiánem, rozmarýnem, solí a čerstvě drceným pepřem, do takto připravené marinády naložíme jehněčí kolínka a necháme v lednici 12 hodin marinovat
  2. Na rozpáleném oleji opečeme kolínka ze všech stran do hněda, opečené maso vyjmeme
  3. Ve výpeku orestujeme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu s cibulí, zalijeme červeným vínem a necháme chvíli redukovat, když se víno odpaří přidáme demi glace a vložíme zpět kolínka, poté doplníme nasekaným rozmarýnem a tymiánem, přiklopíme a pomalu dusíme v troubě vyhřáté na 170-180 °C 3-4 hodiny dokud maso není uplně měkké
  4. Maso vyjmeme a šťávu přecedíme a zbavíme tuku, podle potřeby zredukujeme nebo naopak zředíme vývarem, abychom dosáhli ideální hustoty
  5. Medvědí česnek a petržel nasekáme na jemno a přidáme šťávu z citronu
  6. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme a brambory rozšťoucháme nebo rozmixujeme s máslem (kaše musí být v této chvíli zcela hladká, bez hrudek, teprve potom přilijeme horké mléko a promícháme na požadovanou konzistenci).
Poznámka:

Recept k článku: Velikonoční speciality v českých regionech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy