REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí kolínko s bramborovou kaší a medvědím česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejméně 12 hodiny marinovaná jehněčí kolínka, pečená 3 až 4 hodiny v troubě zaklopená, zalitá vínem a demi glace spolu s kořenovou zeleninou a kořením, servírovaná s bramborovou kaší, podlitá šťávou z výpeku.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksjehněčí kolínka
300 gkořenové zeleniny
150 gcibule
60 gopražených mandlí
300 mlčerveného vína
300 mldemi glace
50 mlrostlinného oleje
hladkolistá petržel
citronová šťáva
medvědí česnek
drcený pepř
sůl
Na marinádu:
120 mljogurtu
rozmarýn
tymián
pepř
sůl
Na bramborovou kaši:
600 gbrambor
80 gmásla
mléko
sůl

Postup:
  1. V misce smícháme jogurt s tymiánem, rozmarýnem, solí a čerstvě drceným pepřem, do takto připravené marinády naložíme jehněčí kolínka a necháme v lednici 12 hodin marinovat
  2. Na rozpáleném oleji opečeme kolínka ze všech stran do hněda, opečené maso vyjmeme
  3. Ve výpeku orestujeme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu s cibulí, zalijeme červeným vínem a necháme chvíli redukovat, když se víno odpaří přidáme demi glace a vložíme zpět kolínka, poté doplníme nasekaným rozmarýnem a tymiánem, přiklopíme a pomalu dusíme v troubě vyhřáté na 170-180 °C 3-4 hodiny dokud maso není uplně měkké
  4. Maso vyjmeme a šťávu přecedíme a zbavíme tuku, podle potřeby zredukujeme nebo naopak zředíme vývarem, abychom dosáhli ideální hustoty
  5. Medvědí česnek a petržel nasekáme na jemno a přidáme šťávu z citronu
  6. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme a brambory rozšťoucháme nebo rozmixujeme s máslem (kaše musí být v této chvíli zcela hladká, bez hrudek, teprve potom přilijeme horké mléko a promícháme na požadovanou konzistenci).
Poznámka:

Recept k článku: Velikonoční speciality v českých regionech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Šéfkuchař Jakub Katolický představuje nové podzimní menu

Se změnou ročního období přichází i jiné preference chutí. Teplé letní dny vystřídá sychravé a chladnější podzimní počasí a tak raději sáhneme po vydatnějším jídle, které nás prohřeje a dodá nám dostatek energie. Toho si je samozřejmě vědom i šéfkuchař Pohostince Karlín, Jakub Katolický a tak pro vás, spolu se svým týmem, připravil nové menu, které byste si neměli nechat ujít.

číst dále ...

Váhala spustil prodej sametové šunky k 30. výročí revoluce

Výrobce uzenin Váhala spustil prodej limitované edice „sametové šunky“ k 30. výročí „sametové revoluce“. Prodejem šunky chce podpořit klub cestovatelů Zikmunda a Hanzelky. Těmto dvěma cestovatelům byla svoboda, pravda a přátelství velmi blízkým tématem.

číst dále ...

Zakysané mléčné výrobky, ty se v lednici nikdy neztratí

V každodenním shonu většinou nebývá na přípravu složitých jídel čas. Rychlá odpolední svačinka, která dokáže zasytit, proto přijde vždycky vhod. Dopřejte si kvalitní zakysané mléčné výrobky, které jsou nejen lahodné, ale především vám dodají potřebné živiny. K dostání jsou v mnoha podobách, můžete je konzumovat rovnou, nebo je využít například k přípravě vynikající bublaniny ze sezónního ovoce.

číst dále ...

Zpříjemněte dětem začátek školních povinností výbornými svačinkami

Září znamená především návrat do školních lavic. Kromě nové výbavy, aktovky či penálu ale rodiče také často řeší, co zabalit svým ratolestem na svačinu. Pokud bude jídlo chutné a dostatečně výživné, děti nebudou mít potřebu utrácet o přestávkách peníze za sladké tyčinky či nezdravé brambůrky z automatů. Přinášíme několik tipů, co mlsným školním jazýčkům nachystat.

číst dále ...

Zachraň jídlo vydává svou první kuchařku a spouští e-shop

“100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku” je podtitul nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která vychází v říjnu tohoto roku. Iniciativa Zachraň jídlo v receptech pracuje se surovinami, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Smyslem knihy je snížit plýtvání na úrovni domácností. Kuchařku je možné si předobjednat na e-shopu a zisk z prodeje půjde na rozvoj vzdělávacích aktivit o plýtvání jídlem.

číst dále ...

S vinobraním mají co dělat také ekologičtí vinaři, zkuste bio víno!

Nacházející podzim neznamená čas sklizně pouze na polích či sadech, ale také na vinicích. Plné ruce práce mají i ti vinaři, kteří o vinnou révu pečují podle zásad ekologického zemědělství. Po vinobraní ze zralých kuliček hroznů následně vyrábějí bio víno. V čem spočívají jeho benefity a proč byste i při výběru lahve měli myslet především na kvalitu?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy