REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí karé s hráškem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku opečené jehněčí karé, potřené hořčicí a bylinkovým máslem, dopečené v troubě doměkka, servírované po porcích na podušeném hrášku.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1,5 kgjehněčího karé
800 gmraženého hrášku
100 gden starého bílého chleba
6-7 lžicolivového oleje
2 lžícečerstvě nasekané petrželové nati
2 lžícečerstvě nasekané majoránky
2 lžícečerstvě nasekané máty
2 lžícecitronové šťávy
2 lžičkypálivé hořčice
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Starší chléb nastrouháme nahrubo, strouhanku nasypeme do misky a promícháme s nasekanou petrželovou natí a 5 lžícemi oleje, zamícháme a dochutíme pepřem a solí
2. Omyté jehněčí karé osušíme papírovou utěrkou, osolíme, okořeníme pepřem a ze všech stran zprudka opečeme na oleji, v troubě vyhřáté na 140 °C necháme 10 minut prohřát
3. Připravené maso vyjmeme z trouby a potřeme hořčicí, potom ho obalíme v bylinkové strouhance, opět vložíme do trouby a pečeme 10-15 minut, teplotu v troubě můžeme mírně zvednout, upečené maso vyjmeme z trouby a necháme pár minut odpočinout
4. Hrášek rozemeleme nebo rozmixujeme nahrubo a dáme do hrnce, kde ho promícháme se 2 lžícemi olivového oleje, nasekanou majoránkou a mátou
5. Hráškovou směs ohřejeme a za stálého míchání 4 minuty opékáme (zprudka vaříme), ochutíme citronovou šťávou, mletým pepřem a solí
6. Jednotlivé porce jehněčího servírujeme na podušeném hrášku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy