REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapékané

Jehněčí hřbet v bylinkovém kabátku

Maso potřené bylinkami, obalené ve směsi z parmazánku, strouhanky, červeného vína a dalších ingrediencí, upečené v troubě doměkka.

Jehněčí karé s hráškem

V celku opečené jehněčí karé, potřené hořčicí a bylinkovým máslem, dopečené v troubě doměkka, servírované po porcích na podušeném hrášku.

Jehněčí kolínko s bramborovou kaší a medvědím česnekem

Nejméně 12 hodiny marinovaná jehněčí kolínka, pečená 3 až 4 hodiny v troubě zaklopená, zalitá vínem a demi glace spolu s kořenovou zeleninou a kořením, servírovaná s bramborovou kaší, podlitá šťávou z výpeku.

Jehněčí kotlety Champvallon

Brambory s cibulí, prokládané ochucenými a opečenými kotletami, pečené doměkka.

Jehněčí kotlety s cuketou

Ochucené kotlety obalené ve strouhance, pečené v troubě doměkka a podávané s podušenou zeleninou.

Jehněčí kotlety s hráškovým pyré

Marinované jehněčí kotlety, zprudka opečené, dopečené v troubě doměkka, servírované s hráškovým pyré.

Jehněčí kotlety z trouby

Marinované kotlety z jehněte upečené v troubě.

Jehněčí kýta na cibuli s tymiánem

Jehněčí kýta potřená směsí z bylinek, másla a česneku, upečená na cibulovém základě s bylinkami doměkka.

Jehněčí kýta na zelenině

V troubě pečená kýta v celku, podlitá vývarem a dušená se zeleninou.

Jehněčí kýta s kozím sýrem a mátou

Vhodný slavnostní pokrm například na Velikonoční menu. Plát masa z jehněčí kýty potřený sýrem smíchaným s vejcem, nasekanou mátou, zatočený do rolády a upečený spolu se stroužky česneku, cibulí a snítky rozmarýnu.

Jehněčí kýta s medovou kůrčičkou

Na tuku opečená jehněčí kýta, chvíli před dopečením v troubě potřená medovou směsí, upečená dozlatova.

Jehněčí maso marinované v česneku a bylinkách

Marinované plátky jehněčího masa naložené do marinády z bylinek, koření, oleje, citronové šťávy a česneku, nejprve zprudka opečené na pánvi, potom dopečené v troubě doměkka podlité červeným vínem.

Jehněčí maso pečené

Zadní čtvrtka jehněte opečená na másle, podlitá vodou a dopečená do červena.

Jehněčí na červeném víně

V troubě na cibulce opečené porce jehněčího masa, spolu s kořením, kečupem a dalšími surovinami dopečené v troubě doměkka zaklopené, zalité červeným vínem.

Jehněčí na slanině

Na cibulce upečená, slaninou prošpikovaná, jehněčí kýta, na závěr přípravy potřená česnekem, servírovaná nakrájená na plátky a přelitá omáčkou z výpeku dochucenou jogurtem.

Jehněčí na zelenině

Jehněčí plec nebo kýta upečená v troubě na kostičkách kořenové zeleniny a proužkách kapusty, podlitá vývarem a červeným vínem.

Jehněčí pečínka

Jehněčí maso z kýty nebo plecka okořeněné solí a kmínem, potřené utřeným česnekem, upečené v troubě na nudličkách slaniny, podlité vodou.

Jehněčí plec na česneku a bylinkách

V marinádě z utřeného česneku se solí a rozdrcených bylinek smíchaných s olejem marinované jehněčí plecko, upečené v troubě doměkka podlité červeným vínem a vývarem.

Jehněčí plec s rajčaty

Pečené jehněčí spolu s rajčaty, slaninou a medem.

Jehněčí roláda

Plát jehněčí kýty potřený česnekem, obložený plátky anglické slaniny a spolu s cibulí a kapií usmaženými vejci, maso zamotané do tvaru rolády, upečené v troubě doměkka, servírované nakrájené na plátky.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.