REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapékané

Jehněčí hřbet v bylinkovém kabátku

Maso potřené bylinkami, obalené ve směsi z parmazánku, strouhanky, červeného vína a dalších ingrediencí, upečené v troubě doměkka.

Jehněčí karé s hráškem

V celku opečené jehněčí karé, potřené hořčicí a bylinkovým máslem, dopečené v troubě doměkka, servírované po porcích na podušeném hrášku.

Jehněčí kolínko s bramborovou kaší a medvědím česnekem

Nejméně 12 hodiny marinovaná jehněčí kolínka, pečená 3 až 4 hodiny v troubě zaklopená, zalitá vínem a demi glace spolu s kořenovou zeleninou a kořením, servírovaná s bramborovou kaší, podlitá šťávou z výpeku.

Jehněčí kotlety Champvallon

Brambory s cibulí, prokládané ochucenými a opečenými kotletami, pečené doměkka.

Jehněčí kotlety s cuketou

Ochucené kotlety obalené ve strouhance, pečené v troubě doměkka a podávané s podušenou zeleninou.

Jehněčí kotlety s hráškovým pyré

Marinované jehněčí kotlety, zprudka opečené, dopečené v troubě doměkka, servírované s hráškovým pyré.

Jehněčí kotlety z trouby

Marinované kotlety z jehněte upečené v troubě.

Jehněčí kýta na cibuli s tymiánem

Jehněčí kýta potřená směsí z bylinek, másla a česneku, upečená na cibulovém základě s bylinkami doměkka.

Jehněčí kýta na zelenině

V troubě pečená kýta v celku, podlitá vývarem a dušená se zeleninou.

Jehněčí kýta s kozím sýrem a mátou

Vhodný slavnostní pokrm například na Velikonoční menu. Plát masa z jehněčí kýty potřený sýrem smíchaným s vejcem, nasekanou mátou, zatočený do rolády a upečený spolu se stroužky česneku, cibulí a snítky rozmarýnu.

Jehněčí kýta s medovou kůrčičkou

Na tuku opečená jehněčí kýta, chvíli před dopečením v troubě potřená medovou směsí, upečená dozlatova.

Jehněčí maso marinované v česneku a bylinkách

Marinované plátky jehněčího masa naložené do marinády z bylinek, koření, oleje, citronové šťávy a česneku, nejprve zprudka opečené na pánvi, potom dopečené v troubě doměkka podlité červeným vínem.

Jehněčí maso pečené

Zadní čtvrtka jehněte opečená na másle, podlitá vodou a dopečená do červena.

Jehněčí na červeném víně

V troubě na cibulce opečené porce jehněčího masa, spolu s kořením, kečupem a dalšími surovinami dopečené v troubě doměkka zaklopené, zalité červeným vínem.

Jehněčí na slanině

Na cibulce upečená, slaninou prošpikovaná, jehněčí kýta, na závěr přípravy potřená česnekem, servírovaná nakrájená na plátky a přelitá omáčkou z výpeku dochucenou jogurtem.

Jehněčí na zelenině

Jehněčí plec nebo kýta upečená v troubě na kostičkách kořenové zeleniny a proužkách kapusty, podlitá vývarem a červeným vínem.

Jehněčí pečínka

Jehněčí maso z kýty nebo plecka okořeněné solí a kmínem, potřené utřeným česnekem, upečené v troubě na nudličkách slaniny, podlité vodou.

Jehněčí plec na česneku a bylinkách

V marinádě z utřeného česneku se solí a rozdrcených bylinek smíchaných s olejem marinované jehněčí plecko, upečené v troubě doměkka podlité červeným vínem a vývarem.

Jehněčí plec s rajčaty

Pečené jehněčí spolu s rajčaty, slaninou a medem.

Jehněčí roláda

Plát jehněčí kýty potřený česnekem, obložený plátky anglické slaniny a spolu s cibulí a kapií usmaženými vejci, maso zamotané do tvaru rolády, upečené v troubě doměkka, servírované nakrájené na plátky.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy