pečené, zapékané
Jehněčí hřbet v bylinkovém kabátku
Maso potřené bylinkami, obalené ve směsi z parmazánku, strouhanky, červeného vína a dalších ingrediencí, upečené v troubě doměkka.
Jehněčí karé s hráškem
V celku opečené jehněčí karé, potřené hořčicí a bylinkovým máslem, dopečené v troubě doměkka, servírované po porcích na podušeném hrášku.
Jehněčí kolínko s bramborovou kaší a medvědím česnekem
Nejméně 12 hodiny marinovaná jehněčí kolínka, pečená 3 až 4 hodiny v troubě zaklopená, zalitá vínem a demi glace spolu s kořenovou zeleninou a kořením, servírovaná s bramborovou kaší, podlitá šťávou z výpeku.
Jehněčí kotlety Champvallon
Brambory s cibulí, prokládané ochucenými a opečenými kotletami, pečené doměkka.
Jehněčí kotlety s cuketou
Ochucené kotlety obalené ve strouhance, pečené v troubě doměkka a podávané s podušenou zeleninou.
Jehněčí kotlety s hráškovým pyré
Marinované jehněčí kotlety, zprudka opečené, dopečené v troubě doměkka, servírované s hráškovým pyré.
Jehněčí kotlety z trouby
Marinované kotlety z jehněte upečené v troubě.
Jehněčí kýta na cibuli s tymiánem
Jehněčí kýta potřená směsí z bylinek, másla a česneku, upečená na cibulovém základě s bylinkami doměkka.
Jehněčí kýta na zelenině
V troubě pečená kýta v celku, podlitá vývarem a dušená se zeleninou.
Jehněčí kýta s kozím sýrem a mátou
Vhodný slavnostní pokrm například na Velikonoční menu. Plát masa z jehněčí kýty potřený sýrem smíchaným s vejcem, nasekanou mátou, zatočený do rolády a upečený spolu se stroužky česneku, cibulí a snítky rozmarýnu.
Jehněčí kýta s medovou kůrčičkou
Na tuku opečená jehněčí kýta, chvíli před dopečením v troubě potřená medovou směsí, upečená dozlatova.
Jehněčí maso marinované v česneku a bylinkách
Marinované plátky jehněčího masa naložené do marinády z bylinek, koření, oleje, citronové šťávy a česneku, nejprve zprudka opečené na pánvi, potom dopečené v troubě doměkka podlité červeným vínem.
Jehněčí maso pečené
Zadní čtvrtka jehněte opečená na másle, podlitá vodou a dopečená do červena.
Jehněčí na červeném víně
V troubě na cibulce opečené porce jehněčího masa, spolu s kořením, kečupem a dalšími surovinami dopečené v troubě doměkka zaklopené, zalité červeným vínem.
Jehněčí na slanině
Na cibulce upečená, slaninou prošpikovaná, jehněčí kýta, na závěr přípravy potřená česnekem, servírovaná nakrájená na plátky a přelitá omáčkou z výpeku dochucenou jogurtem.
Jehněčí na zelenině
Jehněčí plec nebo kýta upečená v troubě na kostičkách kořenové zeleniny a proužkách kapusty, podlitá vývarem a červeným vínem.
Jehněčí pečínka
Jehněčí maso z kýty nebo plecka okořeněné solí a kmínem, potřené utřeným česnekem, upečené v troubě na nudličkách slaniny, podlité vodou.
Jehněčí plec na česneku a bylinkách
V marinádě z utřeného česneku se solí a rozdrcených bylinek smíchaných s olejem marinované jehněčí plecko, upečené v troubě doměkka podlité červeným vínem a vývarem.
Jehněčí plec s rajčaty
Pečené jehněčí spolu s rajčaty, slaninou a medem.
Jehněčí roláda
Plát jehněčí kýty potřený česnekem, obložený plátky anglické slaniny a spolu s cibulí a kapií usmaženými vejci, maso zamotané do tvaru rolády, upečené v troubě doměkka, servírované nakrájené na plátky.
- 1
- 2
- 3
- Následující