REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí kýta na cibuli s tymiánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jehněčí kýta potřená směsí z bylinek, másla a česneku, upečená na cibulovém základě s bylinkami doměkka.


Ingredience:
2 kgvykostěné jehněčí kýty
1 kgcibule
1 kssvazku tymiánu
3 lžíceolivového oleje
300 mlčerveného vína
mletý pepř
sůl
Na náplň:
2-3 ksstroužků česneku
1 kssvazku tymiánu
1 kssvazku petrželky
1 lžíceolivového oleje
1 lžícevrchovatá másla
sůl

Postup:

1. Nejdříve si připravíme náplň tak, že otrháme listy všech bylinek, nasekáme nadrobno, dáme do misky, přidáme oloupané, utřené stroužky česneku, změklé máslo i olej, promícháme a dochutíme solí
2. Do očištěné, vykostěné jehněčí kýty vetřeme dovnitř připravenou náplň a pokud je třeba maso svážeme kuchyňským provázkem do úhledného válečku
3. Naplněnou kýtu zvenku osolíme, opepříme, dáme do velkého hrnce s nepřilnavým dnem a na rozehřátém oleji, ze všech stran kýtu opečeme, aby se maso zatáhlo, pak vyndáme a orestujeme oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli, přidáme tymián, osolíme a opepříme
4. Nakonec na cibuli položíme opečené maso, přilijeme červené víno, přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C doměkka (asi 3 hodiny)
5. Vyndáme z trouby, necháme chvíli odpočinout, jehněčí maso nakrájíme na plátky a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy