REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí kýta na zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě pečená kýta v celku, podlitá vývarem a dušená se zeleninou.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
600 gjehněčí kýty bez kostí
30 gmásla
20 gslaniny
2 kspórku
2 ksrajčat
1 kscibule
1 ksmrkve
1 kssvazečku bylinek (snítka tymiánu a petrželky svázané nití)
1 lžíceoleje
kousek česneku
strouhanka
mletý pepř
petrželka
vývar
sůl
pergamenový papír nebo alobal

Postup:

1. Slaninu a mrkev nakrájíme na kostičky, cibuli, pórek a česnek na jemné plátky, rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky
2. V mělkém kastrolku zpěníme na rozehřátém másle a oleji slaninu a cibuli
3. Přidáme pórek a mrkev, pak jehněčí kýtu, rajčata, mletý pepř, sůl, svazeček bylinek, trochu vývaru a přihřejeme k varu
4. Vše pokryjeme pergamenovým papírem (alobalem) pomaštěným máslem, dáme do vyhřáté trouby a upečeme doměkka
5. Deset minut před dopečením papír (alobal) sundáme, maso posypeme strouhankou, nasekanou petrželkou a ještě pečeme několik minut
6. Před podáváním sebereme ze šťávy část tuku a maso naporcujeme na jednotlivé plátky.

Doporučení:

Příloha: Vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy