REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí kýta s kozím sýrem a mátou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vhodný slavnostní pokrm například na Velikonoční menu. Plát masa z jehněčí kýty potřený sýrem smíchaným s vejcem, nasekanou mátou, zatočený do rolády a upečený spolu se stroužky česneku, cibulí a snítky rozmarýnu.


Ingredience:
Rozpis na 6 porcí:
1 kgjeněčí kýty bez kosti
150 gkozího sýry
1 hrstčerstvé máty
1 kspalice česneku
1 ksžloutku
1 kscibule
snítky rozmarýnu
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Omytou a osušenou kýtu odblaníme a ořežeme přebytečný tuk, osolíme, okořeníme pepřem a potřeme olejem
2. Kozí sýr nastrouháme, část lístků máty odložíme na ozdobu, zbylé nasekáme, česnek rozebereme na jednotlivé stroužky, ale neloupeme, zato cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky
3. Kýtu rozloženou na plát potřeme sýrem promíchaným se žloutkem a nasekanou mátou, maso zatočíme a svážeme potravinářským provázkem nebo nití, pod provázek nebo do štěrbin zastrkáme část natrhaného rozmarýnu
4. Na pánvi na rozehřátém oleji kýtu ze všech stran opečeme, aby se maso zatáhlo, pak ji přendáme do pekáče, přidáme stroužky česneku, pokrájenou cibuli, podlijeme trochou vody a dáme péci do trouby vyhřáté na 160 °C asi na 50-60 minut
5. Po upečení kýtu zabalíme do alobalu a necháme ji asi 15-20 minut v teple dojít
6. Hotové jehněčí nakrájíme na plátky a jednotlivé porce ozdobíme zbylou čerstvou mátou a snítky rozmarýnu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy