REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí kýta s medovou kůrčičkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na tuku opečená jehněčí kýta, chvíli před dopečením v troubě potřená medovou směsí, upečená dozlatova.


Ingredience:
1 kgjeněčí kýty
120 grostlinného tuku
2 lžícemedu
2 lžíceoleje
1 lžičkačerstvé nebo sušené máty (lze nahradit petrželkou)
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Z kýty odstraníme tuk, opláchneme ji, osušíme, osolíme a okořeníme pepřem
2. Okořeněné maso v celku zprudka, ze všech stran, opečme na rozpáleném oleji
3. Podlijeme a za občasného podlévání vodou a přelévání vypečenou šťávou kýtu upečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C téměř doměkka
4. Olej smícháme s medem a ochutíme čerstvou, jemně rozsekanou nebo i sušenou rozemnutou mátou, touto směsí potřeme horkou pečeni a dopečeme je doměkka
5. Kýtu podáváme hodně horkou, na nahřátých talířích.

Doporučení:

Jako příloha jsou vhodné vařené brambory a salát.

Poznámka:

Mátu můžeme nahradit i jinou bylinkou, skvělý je například rozmarýn.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy